Menukaart en lunchkaart van ons restaurant

De streek waar we zo trots op zijn staat centraal in onze menukaarten. Met een knipoog naar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe serveren wij in ons restaurant de leukste en meest smaakvolle gerechten uit het noorden. De verse en streekeigen producten vormen de basis voor iedere bereiding, door onze chefs met zorg en op ambachtelijke wijze bereid. Bekijk onze mogelijkheden voor groepen onder groepsarrangementen en catering.

Klik op een van onderstaande gangen om de betreffende menukaart te bekijken (wijzigingen voorbehouden):

Voorgerechten

Voorgerechten

* Stokbroodje met kruidenboter en tapenade van Groninger worst € 4,50
* Herderssoep. Runderbouillon met groenten en vlees € 4,75
* Groninger mosterdsoep met uitgebakken spekjes € 4,75
* Sipelsop. Uiensoep met droge worst en een kaaskrokantje € 4,75
* D’olle Grieze. Dun gesneden en gerookte vissoorten (forel, zalm en paling) met gemarineerde tijgergarnaaltjes en dillemayonaise € 9,95
* Rundercarpaccio (van die hiele dunne plakkies) met pesto, pijnboompitjes en Kollumer kaassnippers € 9.95
* Diverse slasoorten met stoofpeertjes, gerookte ham, tomaat en geitenkaas € 8,95
* Salade met gemarineerde paddestoelen, spekjes, kastanje en veenbessen € 8,95

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten Vlees

* Kipfilet gevuld met dadels, roomkaas en gerookte ham, geserveerd met een chutney van rode uitjes en veenbessen € 18,75
* Lamscurry met kaneel, kerrie, rozijntjes, pruimen en abrikozen € 19,95
* Zalig Zwientje. Varkenshaas, gevuld met spek, ui, champignon en een romige pepersaus € 19,75
* Turfsteker. Turfjes van ossenhaas met gebakken groenten en een saus van paprika, knoflook en room € 20,50
* Swiet Barchje. Gestoofde varkensprocureur met pruimen € 19,75
* Mixed grill (300 gram). Een hunebed van varkenshaas, kipfilet en biefstuk van de haas met kruidenboter en een sausje € 22,50
* Bakkefeanster bief. Biefstuk van de haas met kruidenboter, jus en baconchips € 22,50
* Snorrepotsje. In eigen jus gaargeprutteld rundvlees met bosuitjes. € 19,95
* Kealtsje. Kalfsentrecote met rodewijnsaus waarin spekjes, zilveruitjes en bosui € 21,95
 * Hertenbiefstuk met gebakken paddestoelen en rode portjus € 21,95
* Gestoofd hazenvlees met spekjes, uitjes en Groninger koek € 20,50

Hoofdgerechten Vis

* Op de huid gebakken Heekfilet met groene lintpasta en mosterdsaus € 19,95
* Yn’t Jaske. Zalmfilet met een krokant kruidenjasje en limoen-dillemayonaise € 19,95

Hoofdgerechten Vegetarisch

* Bloemtortilla gevuld met tomaat, mozzarella, olijven, lenteui, pesto en kaas € 17,50
* Paprika, gevuld met notengehakt, gegratineerd met geitenkaas en tomatensalsa € 17,50

Voor onze jonge gasten (De lutje jonkies)

* Spiesje met frikadel, kipnugget en gehakt met frietjes en appelmoes € 6,25
* Pipo’s Poffertjespallet met diverse sausjes en garneringen € 6,25

(De hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van Gebakken aardappeltjes, gemengde salade en Verschillende soorten groente)

Nagerechten

Nagerechten

* Kinderijsje € 3,75
* Coupe ijs met vers fruit en slagroom € 5,00
* IJssorbet met vers fruit en slagroom € 6,25
* Frysk Famke. Chocolademousse met vanilleroom, pecannootjes en koffielikeur uit Bolsward € 5,95
* Friese doorloper. Creme Bruleé met stoofpeer en kaneelijs € 6,25
* Caramelbavarois met caramelsaus € 6,25
* Proem’n kreuze. Drents nagerecht van gewelde rozijnen, abrikozen en pruimen met roomijs en slagroom € 6,25
* Us mem. Roomijs met chocoladesaus en slagroom € 5,95
* Pasrfait van Fryske Dumkes met Beerenburgstroop en slagroom € 6,25

Koffie

Luxe koffie

* Koffie “De Drie Provincien” met drie likeurtjes en bonbons (3 kleine glaasjes met Wadwater, Heidelikeur en Grunneger café) € 6,50
* Hoogholtje. Koffie uut Grunn’ met anijslikeur en slagroom € 6,50
* Dokkumer kofje met Beerenburg € 6,50
* Asser bakkie. Koffie met advocaat en slagroom € 6,50
* Irish coffee met Ierse whisky € 6,50

Voor bij de koffie

* Heidelikeur. Drents likeurtje van kruidnagel, Kardamon, venkel & citrus € 4,50
* Grunneger café. Groninger koffielikeur € 4,50
* “Hagel en donder”. Groninger anijslikeur € 4,50
* Wadwater. Likeur met de aroma’s van abrikoos, vanille en sinaasappel € 4,50
* Diverse likeurtjes van vroeger: Volmaakt geluk; Vergeet mij niet; Drie maal drie; Papagaaiensoep; Hemel op aarde € 3,75
* Grand Marnier/Cointreau/Drambuie/Tia Maria/Amaretto € 4,50

Lunchkaart

Soepen

* Herderssoep. Runderbouillon groenten en vlees € 4,75
* Groninger mosterdsoep met spekjes € 4,75
* Aspergeroomsoep met ham, ei en lenteuitjes € 4,75

Kleine gerechten

* Volkorentosti met ham en kaas € 3,50
* 2 Kroketten met brood € 6,25
* Stokbroodje gezond met kaas, ham en rauwkost € 6,50
* Grunniger sandwich. Boerenbruin met ham, kaas, bacon, tomaat, sla  en grove Marne mosterd € 7,25
* Uitsmijter met ham, kaas, gebakken groenten en spekjes € 8,50
* Boerenomelet met groente, aardappel, spekjes en brood € 7,75
* Drentse sandwich. Boerenbruin met geitenkaas, bacon, sla en zoete chutney van abrikozen, rozijnen en uitjes € 7.25
* 12-uurtje. Soep keuze. Daarna royaal belegd boerenbruin met kaas, ham, bacon, gebakken ei, salade en een heerlijke kroket € 10,75

Maaltijdsalades (met stokbrood en boter)

* Gemengde salade met gebakken champignons, spek paprika € 10,95
* Gemengde salade met warme geitenkaas, noten en honing. € 10,95
* Rundercarpaccio met pijnboompitjes, pesto en Kollumer kaassnippers. Geserveerd met salade € 11,95

Plates (met frites en salade)

* Huisgemarineerde Kipsaté van pittige pindasaus € 15,25
* Paprika met groentevulling, geitenkaas tomatensalsa € 14,75
* Gebakken zalmfilet met limoen-dillemayonaise € 16,75
* Varkenshaaspuntjes met champignon, spek en uitjes € 16,75
* Biefstuk van de haas met gebakken champignons € 18,95