De Drie Provinciën in Top 3 mooiste Charmecampings

Camping De Drie Provinciën is  door de ANWB officieel genomineerd voor de titel ‘ANWB Camping van het jaar 2020’.  We zijn in deze verkiezing geëindigd in de top  3 van Nederland in de categorie  ’mooiste charmecamping’.

Over de verkiezing
Ieder jaar roept de ANWB campings in drie verschillende categorieën uit tot ‘Camping van het Jaar’. De winnaars worden bepaald aan de hand van beoordelingen door gasten. Gedurende afgelopen kampeerseizoen konden kampeerders stemmen op hun favoriete camping. In totaal hebben 25.000 kampeerders hun stem uitgebracht. De ANWB kijkt naar het aantal stemmen, maar ook naar het gemiddelde cijfer.

Camping De Drie Provincie eindigde in de Top 3 van de categorie  ’mooiste charmecamping in Nederland’. Kampeerders noemen camping De Drie Provinciën een oase van rust en roemen de hartelijke sfeer die er heerst op het parkachtige terrein. Dat de camping schitterend ligt, midden in de groene schoonheid van Drenthe, Groningen en Friesland, heeft ook meegeholpen.

Kamperen met visvijver voor de caravan – Foto Stan van Eck

Volwassenen
Eigenaar Ronald Boels bouwt al jaren met hart en ziel aan zijn camping. Hij heeft een duidelijke visie: “ruime plekken met vrije zichtlijnen”. Zijn partner Brigitte luistert goed naar de wensen van hun gasten, die aangeven vooral de kalme recreatie te waarderen.  Dit leidde enkele jaren terug tot het opdoeken van de speeltuin en het graven van een extra visvijver. Hierdoor werd de camping in 2013 bekroond als de beste 50+ camping.

Sindsdien is de camping populair bij kampeerders zonder meereizende jonge kinderen. De rust vanwege het ontbreken van kinderfaciliteiten trekt vooral de 40+ kampeerders die zichzelf vermaken met fietsen, vissen of lezen.

Lekker fietsen en kamperen bij De Drie Provincien – Foto Marijn Fidder

Rust en stilte
Veel toeristen zijn toe aan rust en hebben geen behoefte aan (andermans) feestende tieners of joelende peuters. “De kampeerders die willen genieten van het buitenleven, zonder herrie, worden steeds jonger” zegt Brigitte. “Tegenwoordig zien we steeds meer veertigers die bij ons komen opladen en even tijd voor zichzelf willen. Het blijkt dat onze gasten juist terugkomen voor de ‘gegarandeerde rust’ van volwassenen onderling”.

Mooiste charmecamping zonder kinderen
Deze ervaring wordt bevestigd door de ANWB-nominatie ‘Camping van het jaar 2020’. De groeiende groep kampeerders die de stilte verkiest boven entertainment heeft zich laten horen: camping De Drie Provinciën is verkozen tot één van de mooiste charmecampings van Nederland voor het jaar 2020. De andere genomineerde campings in deze categorie richten zich op families met kinderen. We zijn dus wel de mooiste charmecamping die zich richt op volwassenen….

Echtpaar aan de vijver geniet van de rust en elkaar – Foto Stan van Eck

Bekijk het beeldverslag van de uitreiking van de ‘Camping van het jaar’-verkiezing

Lees meer nieuws

Terug