Bier voor levensgenieters

2 jun 2023 | Nieuws

Ons tweede winnaarsbier

Een West, juni 2023 – Trots wordt het tweede winnaarsbier bij restaurant De Drie Provinciën geschonken. Zowel het restaurant als de camping zijn verkozen tot winnaar bij de publieksverkiezingen van de ANWB en ACSI. De Drie Provinciën is hiermee de droomplek voor levensgenieters die houden van rust én lekker eten.

Na de lancering van het ‘Winnaars-bier’ ter ere van de kroning tot mooiste charmecamping van Nederland, kon een ‘Levensgenieters-bier’ niet uitblijven nu het restaurant verkozen is tot beste restaurant bij een camping.

Het prijswinnende horeca- en recreatiebedrijf ligt in Drenthe op de grens met Groningen en Friesland (vandaar de naam De Drie Provinciën) en werkt graag met streekproducten. Zo ook dit nieuwe speciaalbier, want daarvoor zijn de handen ineengeslagen met de buurtbrouwer De Vrolijcke Joncker uit Zevenhuizen (Groningen).

Winnaarsbier
Het eerste Winnaars-bier is ook van deze lokale brouwerij. De trigger bij dit biertje was ‘goud’, vanwege het gewonnen goud in verkiezing van camping van het jaar. Er werd gekozen voor een goud blondbiert met fruitige aroma’s. Het bleek een schot in de roos, want het is het bestverkochte biertje op het terras.

Bier en spijscombinatie
Met het tweede bier ligt de focus op mooie bier-spijscombinaties. Want het juiste biertje kan een gerecht extra beleving geven. De kaart van De Drie Provinciën is bourgondisch met Frans/Nederlands klassiekers en een knipoog naar de streek. De Bakkefeanster Bief en de Boswachterspies zijn zeer geliefde gerechten en daar past dan een mooi speciaalbier bij. Vandaar dat gezocht werd naar een stevig bier dat de smaak van het gegrilde vlees nog lekkerder maakt.

Uit de bierproeverij die de brouwer hield met de kok en de eigenaren van De Drie Provinciën was de keuze unaniem. Alle biertjes werden blind geschonken. Eigenlijk was er al een voorkeur voor dubbel bier omdat dit een allemansvriend is en een leuke verwijzing naar de dubbel gewonnen prijs. Bij de eerste kennismaking overtuigde echter de zwaar blond direct vanwege de heerlijke geur, daarna was de keuze unaniem vanwege de rijke smaak. “We houden van blond”, lacht de brunette Brigitte naar de inmiddels niet meer blonde Ronald (de eigenaren van De Drie Provinciën). De nuchtere en vrolijke ondernemers gaven dit biertje na het proeven een dikke tien – zelfs een punt hoger dan het alcoholpercentage.

Goud en zwaar blond
Het nieuwe winnaarsbier heet Bier voor Levensgenieters. Het is een op traditionele wijze gebrouwen zware blond met zoet fruit, citrus en daar doorheen kruidige, peperige tonen. Onder kenners is de stijl bekend als een stevig bier dat soepel drinkbaar is. Dit bier combineert fantastisch met gebakken en gegrild vlees en snacks als droge worst of bitterballen.

Het bier van De Vrolijcke Joncker is 100% natuurlijk en heeft geen toegevoegde aroma’s. Het Bier voor Winnaars heeft een alcoholpercentage van 7% en het Bier voor Levensgenieters van 9%.

Vanaf juni zijn beide bieren verkrijgbaar op het zonnige terras en in het sfeervolle restaurant van De Drie Provinciën aan de Bakkeveenseweg 15 in Een West.

 

Meer berichten lezen ? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief! 

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.
Wel even Nieuwsbrief Camping en/of Nieuwsbrief Restaurant aan vinken.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, leuke arrangementen en gezellige ontwikkelingen op de camping en/of van het restaurant.

Volg ons ook op Facebook!

* verplichte velden
Meldt mij aan voor:

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Dit leest u ook in ons privacybeleid.

Volg ons!