Energie

Elektra op de camping

Budget of comfort, aan u de keuze

Duurzaam en comfortabel kamperen

Het stroomverbruik per kampeerder verschilt enorm, daarom werken we met kWh-meters waardoor uw energiebijdrage maatwerk is.

De kWh-meters helpen bij bewust energiegebruik.🌱

Keuze uit 6 of 10 ampère

Op ieder kampeerplaats heeft u de keuze voor een stroomaansluiting van 6 of 10 ampère. De basis is 6 ampère met 4 kWh, hierbij het maximum 1320 Watt voor apparaten.

Voor meer comfort kunt u verhogen naar 10 Ampère. Hiermee heeft u beschikking over meer vermogen (2200 Watt) en een ruimer verbruik (6kWh).

Elektriciteit op de kampeerplaats

Toeristische plaatsen
Bij toeristische plaatsen is de elektra standaard ingesteld op 6 ampère. Het overnachtingstarief is inclusief een stroomverbruik tot een maximum van 4 kWh per nacht. Eventueel meerverbruik rekent u af tegen de kWh-prijs.

Extra comfort met 10 ampère
Een upgrade naar 10 ampère is mogelijk op iedere kampeerplaats. U krijgt dan naast meer Watt ook een ruimere stroomvoorraad; 6 kWh  (ipv 4kWh) per nacht. Eventueel meerverbruik betaalt u achteraf bij tegen kWh-prijs.

💡Geef de upgrade naar 10 ampère direct aan bij uw reservering!
De upgrade is voor uw gehele gereserveerde periode.

Seizoen- en maandplaatsen

  • Bij de seizoen- of maandplaatsen is de elektra vast ingesteld op 10 ampère.
  • Het stroomverbruik is exclusief. Uw totale stroomverbruik rekent u aan het einde van de periode af tegen de kWh-prijs.

Afrekenen per kilowattuur

De stroomkasten op onze camping zijn uitgevoerd met kWh-meters om het daadwerkelijke stroomverbruik op uw kampeerplaats te berekenen.

kWh-prijs in een variabele energiemarkt

Uw exclusieve stroomgebruik verrekenen we met u tegen een marktconforme prijs. Op het moment is dat € 0,60 per kWh (komt van €0,75 in februari 2023).

De verwachting en hoop is dat onze inkoopprijs daalt, dan berekenen we u ook minder. Vanwege de kostenschommelingen is deze prijs onder voorbehoud.

Bespaartips

Verwarming: Gebruik uw ingebouwde gaskachel of vloerverwarming in plaats van een losse elektrische kachel. Elektrische verwarming verbruikt zeer veel stroom, een gasverwarming geeft aangenamere warmte waardoor het eerder behaaglijk is.

Koelkast: Verlaag de koelstand; op halve kracht wordt er voldoende gekoeld.
Meestal koelt de koelkast beter en zuiniger op gas.
Het aller zuinigst is een goede koelbox op elektriciteit.

Boiler: Zet de boiler pas aan vlak voordat u deze werkelijk nodig heeft, in de meeste gevallen verbruikt een boiler per dag 23 uur nutteloos stroom.

Houd de warmte/koelte binnen bij gebruik van uw kachel of uw airco door de deur, ramen en dakluiken te sluiten. En let erop dat de rubbers niet beschadigd of kapot zijn.

Bij langere afwezigheid loont het enorm om de koelkast uit te zetten.

Veiligheid

Voor de veiligheid en uw eigen besparing adviseren wij u om uw elektrische apparaten uit te schakelen tijdens uw afwezigheid.

Kom genieten

Kamperen zonder kinderen, lekker rustig

✅ Royale kampeerplaatsen van ruim 100m2

✅ Omringd door natuur, heerlijk stil

Kampeer op de mooiste charmecamping van Nederland

Ervaringen