Fietsroute Bakkeveen 15 km

Kenmerkend voor deze fietsroute rond Bakkeveen is de afwisseling van vergezichten, bebossing en verschillende soorten fietspaden. De route start en eindigt bij Camping & Restaurant De Drie Provinciën.

Sfeervol restaurant De Drie Provinciën streekgerechten Drenthe Groningen Friesland

Startpunt fietsroute Bakkeveen

Restaurant De Drie Provinciën is het ideale startpunt voor deze fietsroute in Bakkeveen. Combineer deze route met een bezoek aan ons middagcafé met zonnig terras voor koffie met gebak, een smakelijke lunch, lokaal biertje met een lekkere snack of een verfrissende sorbet. Bekijk onze openingstijden.
Direct naast ons restaurant is een parkeerplaats (ter hoogte van Bakkeveenseweg 15) waar u uw auto kunt parkeren als u deze route gaat fietsen.

Veel fietsplezier en graag tot ziens!

De route en extra achtergrondinformatie downloaden als printbare PDF: Bakkeveen
De route downloaden en offline beschikbaar maken op uw eigen smartphone of gps apparaat: Routiq: 1837933

Routebeschrijving route Bakkeveen

 • U vangt aan met de route vanaf knooppunt 11 die links van de uitrit van Restaurant en Camping De Drie Provinciën is gelegen. Vanaf dit knooppunt rijdt u richting knooppunt 50 maar let op u wordt wel in de gaten gehouden door het oog van het huis nr 14 aan uw linkerzijde.
 • Bij het bereiken van knooppunt 50 zet u koers naar knooppunt 82, daarna 64. In het begin van dit gedeelte ziet u links de prachtige Bakkeveense Duinen en als u geluk heeft ook de schaapskuddes die in dit gebied grazen.
 • U vervolgt uw weg naar knooppunt 64 en hierna rijdt u rechtdoor richting knooppunt 12.
 • Op een gegeven moment volgt u de aanwijzing om rechts af te slaan de Slotleane op richting knooppunt 12 en rijdt u op een, voor auto’s, doodlopende weg.
 • Aan het einde van deze weg slaat u links af richting knooppunt 12 en na het passeren van enkele huizen  aan u rechterzijde komt u op een mooi geasfalteerd fietspad en blijft u dit pad volgen totdat u uit het bos komt er recht voor u de vaart ziet met aan de overkant het theehuis “De Slotplaats”.
 • Hier slaat u rechtsaf en vervolgt u uw route richting knooppunt 12. Op de eerste (zeer grote) kruising, bij Siegerswoude slaat u van de Klauwertswei linksaf de Binnenwei op. Dit doet u door het grote kruispunt over te steken.

Aan het kruispunt bij de Klauwertswei staat meestal een viskraam met verse vis en het is, als u van verse vis houdt, de moeite waard om even te stoppen en een visje te nuttigen of te laten verpakken om mee te nemen voor een later moment.

Vervolg routebeschrijving

 • Eenmaal links afgeslagen rijdt u op de “Binnenwei” rechtdoor en passeert u aan de linkerhand gelegen minicamping De Sieghorst, om vervolgens door te fietsen naar de kruising met aan de linkerhand de “De Mersken”.
  (Let op, de namen van de zijwegen staan rechts op de hoofdweg met bordjes aangegeven)
 • Hier slaat u links af “De Mersken” op en slaat u op de volgende kruising links af richting knooppunt 41. U kunt tijdens dit gedeelte genieten van het weidse uitzicht over de landerijen en weilanden.
 • Hierna slaat u rechtsaf richting knooppunt 41 en rijdt u heerlijk over een mooi geasfalteerd fietspad waarmee u knooppunt 41 bereikt.
 • Bij knooppunt 41 rijdt u rechtdoor richting knooppunt 39. Voordat u het bos verlaat ziet u aan uw rechterhand de Sterrenschans die in 2002 in zijn volle glorie is hersteld. Leest u vooral de uitleg en historie in de nabijheid van het platform.
 • U vervolgt uw weg en steekt de oude klinkerweg over waarna u links afslaat richting knooppunt 39. Als u bij knooppunt 39 bent aangekomen bent u ook gearriveerd in het gezellige Bakkeveen. Rondom dit knooppunt vindt u het centrum van
  Bakkeveen en kunt u op de diverse terrasjes iets gebruiken.
 • Vanaf knooppunt 39 vervolgt u de route een stukje richting knooppunt 15 totdat u links af kunt slaan, de houten brug van de Bakkeveense vaart over, waardoor u terecht komt op de Nije Drintse Wei en rijdt u rechtdoor naar Camping en Restaurant De Drie Provinciën. Zie ook de borden De Drie Provinciën.
 • U arriveert aan het einde van deze weg bij knooppunt 11 en slaat u rechtsaf en bent u weer bij het beginpunt aangekomen.

U bent voor en na de fietsroute van harte welkom in ons restaurant of op het terras voor een versnapering!

Bekijk onze openingstijden

Over Bakkeveen

Bakkeveen ligt te midden van een bosrijk gebied met heide- en zandvlakten dat is gelegen op de grens met Groningen en Drenthe. Bakkeveen ligt in het oostelijk stroomgebied van het riviertje Koningsdiep dat ten noordoosten van Bakkeveen ontspringt.
Er wordt wel gezegd dat Bakkeveen het enige brinkdorp in Friesland is, hoewel het niet duidelijk is of deze brink dezelfde oorsprong heeft als die van dorpen in Drenthe.

 

Sfeervol restaurant De Drie Provinciën streekgerechten Drenthe Groningen Friesland

Restaurant en terras bij Bakkeveen

Restaurant De Drie Provinciën is het ideale startpunt voor wandelaars en fietsers rond Bakkeveen. Kies voor deze of een van onze andere fietsroutes en combineer dit met een bezoek aan ons restaurant. U kunt ook bij ons verblijven op onze bekroonde charmecamping!