Wandelen en fietsen in Drenthe

De Drie Provinciën is ideaal gelegen voor het maken van mooie wandelingen en lekkere fietstochten door prachtige en afwisselende natuur. Vanaf het restaurant en de camping loopt u zo het prachtige natuurgebied Het Mandeveld in of stapt u op de fiets voor aansluiting fietsknooppunt-netwerk. Fietsknooppunt nummer 11 ligt voor de deur van ons restaurant!

Hieronder treft u meer informatie over mogelijke wandel- en fietstochten. Heeft u na het lezen zin gekregen in het maken van deze en andere prachtige wandel- en fietstochten in Groningen, Friesland en Drenthe? Reserveer dan nu uw kampeerplaats!

Fietsroutes vanaf De Drie Provinciën

Onze fietsroutes zijn speciaal voor ons gemaakt door een van onze trouwe campinggasten. Geweldig mooie routes die allemaal starten voor ons restaurant. Het leuke van deze exclusieve routes is dat ze voorzien zijn van een beschrijving van wat u langs de route ziet of kunt doen. Het is dus véél meer dan zomaar een opsomming van fietsknooppunten. Ook de webadressen van restaurants langs de route zijn opgenomen. Wel zo handig want fietsen maakt dorstig!

U kunt hieronder de route als PDF downloaden of via route.nl de route downloaden naar uw eigen smartphone of gps-apparaat. Hierdoor wijst uw eigen digitale gids u hoorbaar de weg. De papierenversie blijft wel fijne aanvulling vanwege de onderhoudende achtergrondinformatie over wat u ziet en kunt doen.

Als u op onderstaande linken klikt opent een PDF met de route-informatie.

Fietsroutes downloaden

  • Alle routes zijn via Route.nl te downloaden voor uw smartphone of gps-apparaat. Zowel de webversie als de app zijn gratis te gebruiken (wel even registeren).
  • De routes hebben binnen route.nl een uniek nummer gekregen en beginnen allemaal met DDP en vervolgens het volgnummer 001 t/m 010 hierachter en dan de naam van de route.
  • Het route.nl nummer is opgenomen in bovenstaande beschrijving (pdf) van de route. U vindt het nummer onder de tabel met knooppunten nummers.
  • Komt u er niet uit? Download hier een handleiding

Wandelknooppunt netwerk Zuid Oost Friesland

In 2016 zijn de bordjes geplaatst van het wandelknooppunt netwerk Zuid Oost Friesland. Hiermee heeft u vanuit Bakkeveen direct toegang gekregen tot ruim 1200 km aan wandelroutes door heel Friesland. De dichtheid van wandelpaden van dit netwerk is in onze regio het grootste, doordat het landschap zich er hier erg voor leent.

Het netwerk werkt met knooppuntnummers en pijlen die in de richting van die nummers wijzen.

Wandelen door Het Mandeveld / It Mandefjild

(234 hectare bos en heide voor de deur)

Natuurgebied met bos, heide en zandverstuiving waar sporen vanaf de laatste ijstijd te vinden zijn. Er zijn uit gezette wandelroutes van 1,5 tot 10 kilometer.

Dit natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe is rijk aan natuurlijke variatie en historie. Er is het stuifzandgebied De Bakkeveense duinen, het oude bos met schapen, Schotse Hooglanders en Exmoorpony`s lopen, het uitgestrekte heideveld Allardsoog en de grote historische poel Harmsdobbe. Er is een archeologische route die u leidt langs de archeologische cultuur historische elementen.

Meer informatie over It Mandefjild vindt u op de onderstaande websites;

It Fryske Gea
Natuurlijk wandelen

Wandelen en fietsen door Het Blauwe Bos

(in de driehoek Haule-Waskemeer-Haulerwijk)

Opvallend aan het Blauwe Bos is de variatie in terreintypen: naaldbos, loofbos, heide, water en grasland. Deze variatie is vooral van belang voor randbewoners in de natuur: reeën, randvogels, amfibieën en dergelijk. Een wandeling of fietstocht in het Blauwe Bos is extra aangenaam doordat er veel zonlicht naar binnen valt. Het gehele bos is vrij toegankelijk en ook goed per auto bereikbaar.

Voor een wandeling van 5 tot 8 km zie: natuurlijkwandelen.nl
Fietsroute verkrijgbaar bij de receptie.

Wandelen door bos en beekdal bij Norg

Rondwandeling (10,5 km) van Natuurmonumenten ‘Norger Esdorpenlandschap’ gaat over zandpaden langs prachtige Saksische boerderijtjes en glooiende velden.
Zie: natuurlijkwandelen.nl/norg/

Natuurgebieden in de buurt

Vraag bij onze receptie naar nog meer wandeltips, fietsroutes of het huren van fietsen!