Gezellig restaurant in Een West, Drenthe

Gezellig en betaalbaar uit eten nabij Bakkeveen

Wilt u lekker en betaalbaar uit eten, ontspannen borrelen of rustig genieten van een goede kop koffie? Kom dan eens gezellig eten bij Restaurant De Drie Provinciën.

Romantisch dineren of gezellig familiediner?

Als individuele bezoeker bent u van harte welkom maar ook grote en kleine groepen bieden wij een warm onthaal. U kunt bij ons intiem dineren maar ook gezellig met de hele familie uit eten, genieten van een High Tea, zakelijk lunchen of uw feest vieren.

Eten in de streek, Eten uit de streek

Ons restaurant heeft een unieke ligging; precies op de grens van de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe.  Dit ziet u niet alleen terug in onze naam, maar ook in onze menukaart. De uitstekende keuken van ons restaurant serveert de beste streekgerechten uit Groningen, Friesland en Drenthe. Ontdek bij elke gang een andere provincie, van de beroemde Groninger Mosterdsoep tot het Drentse nagerecht ‘Proem ’n Kreuze’. Als afsluiter kunnen wij u onze koffie ‘De Drie Provinciën’ aanbevelen;  een heerlijke kopje koffie met drie likeurtjes, uit elke provincie één.

Restaurant met huiselijke sfeer

Het restaurant is vroeger eigenlijk spontaan op deze plek ontstaan, omwonenden uit alle drie de provincies gebruikten de boerderij als plek om samen te komen en een gezellige, ontspannen avond te hebben. Onze inrichting is natuurlijk met de tijd meegegaan, maar de gedachte erachter is altijd hetzelfde gebleven. Wij verwelkomen u dan ook graag in ons huiselijk ingerichte restaurant voor een gezellige avond met lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer.

Middagcafé en terras

De Drie Provinciën ligt aan het prachtige natuurgebied It Mandefjild. Ons middagcafé en terras zijn een favoriete pleisterplaats voor wandelaars en fietsers in dit mooie gebied. Na zo’n prachtige tocht is niets lekkerder dan genieten van een lokaal biertje of een verfrissende sorbet op ons zonnig terras. Ook in ons gezellige middagcafé is het prettig toeven met een kopje koffie en appeltaart of een uitgebreide lunch.

Goed bereikbaar en gratis parkeren

Het restaurant is makkelijk te vinden tussen Bakkeveen en Haulerwijk en biedt ruime (gratis!) parkeergelegenheid. Het restaurant ligt op slechts een kwartiertje rijden van Leek, Tolbert, Roden, Norg, Veenhuizen, Oosterwolde, Donkerbroek, Wijnjewoude, Bakkeveen, Ureterp en Drachten.

Bekijk onze menu- en lunchkaart.
Bekijk onze openingstijden.
Reserveer direct een tafel.
Bekijk onze mogelijkheden voor groepen onder groepsarrangementen en catering.