Menukaart en lunchkaart van ons restaurant

De streek waar we zo trots op zijn staat centraal in onze menukaarten. Met een knipoog naar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe serveren wij in ons restaurant de leukste en meest smaakvolle gerechten uit het noorden. De verse en streekeigen producten vormen de basis voor iedere bereiding, door onze chefs met zorg en op ambachtelijke wijze bereid. Bekijk onze mogelijkheden voor groepen onder groepsarrangementen en catering.

Klik op een van onderstaande gangen om de betreffende menukaart te bekijken (wijzigingen voorbehouden):

Voorgerechten

Voorgerechten

Stokbrood met huisgemaakte kruidenboter  € 4,75
Groninger mosterdsoep met uitgebakken spekjes  € 5,50
Licht gebonden tomatensoep met Drentse droge worst en bosui  € 5,50
Pykesop. Heldere kippenbouillon met groenten en kippendijfilet  € 5,50
Salade met geitenkaaskroketjes, vers fruit en dressing met honing  € 9,50
Gepelde gamba’s uit de oven met kruidenboter en stokbrood  € 10,00
Hiele dunne plakkies; rundercarpaccio met pijnboompitjes en Kollumer kaas  € 10,00

Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Vegetarisch. Paprika met notengehakt, quorn en geitenkaas  € 20,00
Cranberry kip; kipfilet gevuld met dadels, roomkaas en gerookte ham. Geserveerd met rode uiencompote waarin Terschellinger veenbessen  € 20,00
Varkensschnitzel met gebakken champignon, paprika en ui  € 20,00
Zalig Zwientje. Varkenshaas gevuld met brie en spek, met honing-thijmjus  € 21,00
Zalmfilet met een krokant kruidendakje en limoen-dillemayonaise  € 22,00
Snorrepotsje; stoofpotje van in eigen jus gaar geprutteld rundvlees met bosuitjes  € 22,00
Boswachtersspies (300 gram vlees) met varkenshaas, biefstuk kipdijfilet, met kruidenboter en paprika-roomsaus  € 24,00
“Bakkefeanster Bief” Biefstuk van de haas met kruidenjus, baconchips en kruidenboter  € 24,00
Lamsfilet met saliejus en groene asperges € 24,00
Hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van gebakken aardappeltjes, frietjes, gemengde salade en verschillende soorten groente 

Nagerechten

Nagerechten

Coupe ijs met vers fruit en slagroom  € 5,50
Caramelkoffie met slagroom en bonbon  € 3,75
Us Mem. Roomijs met chocolademousse, chocosaus en slagroom  € 6,75
Crême bruleé met de lekkerste aardbeien uit de streek  € 6,75
Proeverij chocolademousse, bavarois, ijs, parfait en fruit  € 7,75
Cheesecake met frambozensorbetijs en slagroom  € 6,75

Koffie

Luxe koffie

Koffie De Drie Provinciën met drie likeurtjes en bonbons (3 kleine glaasjes met Wadwater, Heidelikeur en Grunneger café) € 6,75
Hoogholtje; koffie uut Grunn’ met anijslikeur en slagroom € 6,75
Dokkumer kofje met Beerenburg € 6,75
Asser bakkie; koffie met advocaat en slagroom € 6,75
Irish coffee met Ierse whisky en gezoete slagroom € 6,75

Voor bij de koffie

Heidelikeur; Drents likeurtje van kruidnagel, kardamon, venkel & citrus € 4,50
Grunneger café; Groninger koffielikeur € 4,50
Hagel en donder; Groninger anijslikeur (de Sambucca van het Noorden) € 4,50
Wadwater; Friese likeur met de aroma’s van abrikoos, vanille en sinaasappel € 4,50
Grand Marnier/Cointreau/Drambuie/Tia Maria/Amaretto € 4,50

Lunchkaart

Soepen

* Helder kippenbouillon met kippendij en groenten € 5,50
* Groninger mosterdsoep met spekjes € 5,50
* Licht gebonden tomatensoep met droge worst en bosui € 5,50

Kleine gerechten

* 2 Kroketten met brood € 7,25
* Stokbroodje gezond met kaas, ham en rauwkost € 7.25
* Uitsmijter met ham, kaas, gebakken groenten en spekjes € 8,75
* Boerenomelet met groente, aardappel, spekjes en brood € 9,00
* Drentse sandwich. Boerenbruin met geitenkaas, bacon, sla en zoete chutney van abrikozen, rozijnen en uitjes € 8,25
* Rundercarpaccio met pijnboompitjes, pesto en Kollumer kaassnippers. Geserveerd met salade € 12,50
* 12-uurtje. Soep keuze. Daarna royaal belegd boerenbruin met kaas, ham, bacon, gebakken ei, salade en een heerlijke kroket € 11,75

Maaltijdsalades (met stokbrood en boter)

* Gemengde salade met gebakken champignons, spek paprika € 11,50
* Gemengde salade geitenkaaskroketjes en fruit. € 11,50
* Gemengde salade met gebakken gamba’s  ei en rood uitje € 12,50

Plates (met frites en salade)

* Varkensschnitsel met citroen € 17,25
* Vegetarische Paprika met notengehakt en geitenkaas mozzarella € 15,75
* Gebakken zalmfilet met limoen-dillemayonaise € 17,75
* Varkenshaaspuntjes met champignon, spek en uitjes € 16,75
* Biefstuk van de haas met gebakken champignons € 19,50