Tranen van geluk

30 apr 2022 | Nieuws

Tranen van geluk
,,De ontlading was enorm toen we hoorden dat we de beste charmecamping van Nederland zijn geworden”, zegt Ronald Boels (55) die net even zit uit te blazen van alle telefoontjes en appjes. ,,Brigitte barstte in tranen uit toen het bekend werd gemaakt. Tranen van geluk, echt waar. Brigitte en ik hebben hier zo hard voor gewerkt.”

De onderscheiding voor de charmecamping komt niet uit de lucht vallen. De Drie Provinciën was al zes keer eerder genomineerd.

Kroon op het werk

Deze onderscheiding is een gigantische opsteker. ,,In 2020 heb ik het familiebedrijf in mijn eentje voortgezet”, vertelt Boels. Vlak daarna werd de eerste lockdown afgekondigd én overleed zijn vader.

Boels groeide hier op, bevoer als jongeman de wereldzeeën op de Holland Amerika-lijn, maar stapte in de jaren ‘90 in het bedrijf van zijn ouders. In de tussentijd duikelde hij Brigitte op in het biercafé De Pintelier in Groningen, het klikte, ze kregen verkering en zijn nu alweer jaren samen. Brigitte werkt inmiddels volop mee op de camping.

De lockdowns zijn de twee niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Omdat ik twee jaar geleden het bedrijf in het geheel heb overgenomen, werd ik beschouwd als startende ondernemer.” En dus moest Boels in de weer met het UWV, paarse krokodillen en administratieve wurgconstructies om de koks en de meiden in de bediening maar aan het werk te kunnen houden. ,,We hebben zo’n zware tijd gehad. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. En dan nu deze kroon op het werk.”

Bron: Dagblad van het Noorden 14 januari 2022